At-Tin( التين)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالتّينِ وَالزَّيتونِ(1)
Pasha fikun dhe ullirin!(1)
وَطورِ سينينَ(2)
Dhe (kodrën) Turi Sina-en!(2)
وَهٰذَا البَلَدِ الأَمينِ(3)
Dhe këtë qytet të sigurisë!(3)
لَقَد خَلَقنَا الإِنسٰنَ فى أَحسَنِ تَقويمٍ(4)
Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur.(4)
ثُمَّ رَدَدنٰهُ أَسفَلَ سٰفِلينَ(5)
Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve.(5)
إِلَّا الَّذينَ ءامَنوا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ فَلَهُم أَجرٌ غَيرُ مَمنونٍ(6)
Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë.(6)
فَما يُكَذِّبُكَ بَعدُ بِالدّينِ(7)
E pas gjithë kësaj, ç’të shtyri të përgënjeshtrosh ditën e shpërblimit (përgjegjësisë)?(7)
أَلَيسَ اللَّهُ بِأَحكَمِ الحٰكِمينَ(8)
A nuk është All-llahu më i urti gjykuesve?(8)