Ash-Shams( الشمس)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالشَّمسِ وَضُحىٰها(1)
Pasha diellin dhe dritën e tij!(1)
وَالقَمَرِ إِذا تَلىٰها(2)
Pasha hënën kur vjen pas tij!(2)
وَالنَّهارِ إِذا جَلّىٰها(3)
Pasha ditën kur ai (dielli) e shndrit!(3)
وَالَّيلِ إِذا يَغشىٰها(4)
Pasha natën kur ajo e mbulon atë (dritën e diellit)!(4)
وَالسَّماءِ وَما بَنىٰها(5)
Pasha qiellin dhe Atë që e ndërtoi atë!(5)
وَالأَرضِ وَما طَحىٰها(6)
Pasha tokën dhe Atë që e shtriu atë (e sheshoi)!(6)
وَنَفسٍ وَما سَوّىٰها(7)
Pasha njeriun dhe Atë që e krijoi atë!(7)
فَأَلهَمَها فُجورَها وَتَقوىٰها(8)
Dhe ia mësoi se cilat janë të këqijat dhe të mirat e tij.(8)
قَد أَفلَحَ مَن زَكّىٰها(9)
Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten.(9)
وَقَد خابَ مَن دَسّىٰها(10)
E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.(10)
كَذَّبَت ثَمودُ بِطَغوىٰها(11)
Themudi përgënjeshtroi për shkak të arrogancës së vet.(11)
إِذِ انبَعَثَ أَشقىٰها(12)
Kur më i keqi i tyre u ngrit me të shpejtë.(12)
فَقالَ لَهُم رَسولُ اللَّهِ ناقَةَ اللَّهِ وَسُقيٰها(13)
e Pejgamberi atyre u pat thënë: “Kinie kujdes devenë e All-llahut dhe ndaj pengimit të saj që të pijë ujë.(13)
فَكَذَّبوهُ فَعَقَروها فَدَمدَمَ عَلَيهِم رَبُّهُم بِذَنبِهِم فَسَوّىٰها(14)
Ata nuk i besuan atij dhe atë (devenë) e therrën dhe Zoti i tyre për shkak të mëkatit të tyre ua rreshtoi ndëshkimet dhe i rrafshoi,(14)
وَلا يَخافُ عُقبٰها(15)
Duke mos iu frikësuar prapavisë së atij (ndëshkimi).(15)