Al-Zalzalah( الزلزلة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ إِذا زُلزِلَتِ الأَرضُ زِلزالَها(1)
Kur të dridhet toka me dridhjen e saj të fuqishme,(1)
وَأَخرَجَتِ الأَرضُ أَثقالَها(2)
Dhe të nxjerrë toka atë që ka në mbrendinë e saj (barrën nga brenda),(2)
وَقالَ الإِنسٰنُ ما لَها(3)
Dhe njeriu të thotë: “ç’ka kjo (që bën këtë dridhje)?”(3)
يَومَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخبارَها(4)
Atë ditë, ajo i rrëfen tregimet e veta,(4)
بِأَنَّ رَبَّكَ أَوحىٰ لَها(5)
Ngase Zoti yt e ka urdhëruar atë.(5)
يَومَئِذٍ يَصدُرُ النّاسُ أَشتاتًا لِيُرَوا أَعمٰلَهُم(6)
Atë ditë njerëzit shfaqen të ndarë në grupe që të shpërblehen për veprat e tyre.(6)
فَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَيرًا يَرَهُ(7)
E kushe punoi ndonjë të mirë, që pëshon sa grimca, atë do ta gjejë.(7)
وَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ(8)
Dhe kush punoi ndonjë të keqe sa grimca, atë do ta gjejë.(8)