Al-Sharh( الشرح)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَلَم نَشرَح لَكَ صَدرَكَ(1)
A nuk ta hapëm ne gjoksin tënd?(1)
وَوَضَعنا عَنكَ وِزرَكَ(2)
Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde,(2)
الَّذى أَنقَضَ ظَهرَكَ(3)
E cila shtypte shpinën tënde.(3)
وَرَفَعنا لَكَ ذِكرَكَ(4)
Dhe Ne, ta ngritëm lartë famën tënde?(4)
فَإِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا(5)
E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.(5)
إِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا(6)
Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi.(6)
فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب(7)
E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut).(7)
وَإِلىٰ رَبِّكَ فَارغَب(8)
Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!(8)