Al-Qari'a( القارعة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ القارِعَةُ(1)
Krisma e kijametit.(1)
مَا القارِعَةُ(2)
Ç'ka është krisma?(2)
وَما أَدرىٰكَ مَا القارِعَةُ(3)
Dhe ç’të mësoi ty se ç’është krisma?(3)
يَومَ يَكونُ النّاسُ كَالفَراشِ المَبثوثِ(4)
Ajo është ditë kur njerëzit bëhen si insekte të shpërndara.(4)
وَتَكونُ الجِبالُ كَالعِهنِ المَنفوشِ(5)
Dhe kodrat bëhen si leshi i shprishur.(5)
فَأَمّا مَن ثَقُلَت مَوٰزينُهُ(6)
E sa i përket atij që i rëndohet peshoja e veprave të tij,(6)
فَهُوَ فى عيشَةٍ راضِيَةٍ(7)
Ai është në një jetë të këndshme.(7)
وَأَمّا مَن خَفَّت مَوٰزينُهُ(8)
Ndërsa, atij që ka peshojën e lehtë të veprave të tij,(8)
فَأُمُّهُ هاوِيَةٌ(9)
Vendi i tij do të jetë në Havije.(9)
وَما أَدرىٰكَ ما هِيَه(10)
E ç’është ajo që të njoftoi ç’është ai (Havije)?(10)
نارٌ حامِيَةٌ(11)
Është zjarri me nxehtësi shumë të lartë.(11)