Al-Qadr( القدر)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ إِنّا أَنزَلنٰهُ فى لَيلَةِ القَدرِ(1)
Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit.(1)
وَما أَدرىٰكَ ما لَيلَةُ القَدرِ(2)
E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit?(2)
لَيلَةُ القَدرِ خَيرٌ مِن أَلفِ شَهرٍ(3)
Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj!(3)
تَنَزَّلُ المَلٰئِكَةُ وَالرّوحُ فيها بِإِذنِ رَبِّهِم مِن كُلِّ أَمرٍ(4)
Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëj dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje.(4)
سَلٰمٌ هِىَ حَتّىٰ مَطلَعِ الفَجرِ(5)
Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.(5)