Al-Ma'un( الماعون)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَرَءَيتَ الَّذى يُكَذِّبُ بِالدّينِ(1)
A e ke parë ti (a e sheh) atë, që përgënjeshtron përgjegjësinë dhe llogarinënë botën tjetër?(1)
فَذٰلِكَ الَّذى يَدُعُّ اليَتيمَ(2)
Po ai është që e përzë në mënyrë të vrazhdë bonjakun.(2)
وَلا يَحُضُّ عَلىٰ طَعامِ المِسكينِ(3)
Dhe që nuk nxit për të ushqyer të varfërin.(3)
فَوَيلٌ لِلمُصَلّينَ(4)
Pra shkatërrim është për ata që falen,(4)
الَّذينَ هُم عَن صَلاتِهِم ساهونَ(5)
të cilët ndaj namazit të tyre janë të pakujdesshëm.(5)
الَّذينَ هُم يُراءونَ(6)
Ata që vetëm shtiren (sa për sy e faqe).(6)
وَيَمنَعونَ الماعونَ(7)
Dhe nuk japin as sendin më të vogël (as hua).(7)