Al-Humaza( الهُمَزَة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَيلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ(1)
Mjerë për secilin që e ofendon e përqesh (njerëzit),(1)
الَّذى جَمَعَ مالًا وَعَدَّدَهُ(2)
Që ka tubuar pasuri dhe që atë e ruan të mos i pakësohet.(2)
يَحسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخلَدَهُ(3)
E mendon se pasuria e tij do të bëjë të përjetshëm.(3)
كَلّا ۖ لَيُنبَذَنَّ فِى الحُطَمَةِ(4)
Jo, të mos medojë ashtu! Se ai pa tjetër do të hidhet në Hutame.(4)
وَما أَدرىٰكَ مَا الحُطَمَةُ(5)
E çka dini ti se ç’është Hutame?(5)
نارُ اللَّهِ الموقَدَةُ(6)
Është zjarri i All-llahut i ndezur fort.(6)
الَّتى تَطَّلِعُ عَلَى الأَفـِٔدَةِ(7)
Që depërton deri në loçkë të zemrës.(7)
إِنَّها عَلَيهِم مُؤصَدَةٌ(8)
Ai i mbyll ata, ua zë frymën.(8)
فى عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ(9)
Ata janë të lidhur në pranga(9)