Al-Fil( الفيل)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَلَم تَرَ كَيفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصحٰبِ الفيلِ(1)
A nuk e ke parë se ç’bëri Zoti yt me poseduesi e elefantit?(1)
أَلَم يَجعَل كَيدَهُم فى تَضليلٍ(2)
A nuk ua bëri përpjekjen e tyre të dështuar?(2)
وَأَرسَلَ عَلَيهِم طَيرًا أَبابيلَ(3)
Dhe Ai kundër tyre lëshoi shpendë që vinin tufë-tufë!(3)
تَرميهِم بِحِجارَةٍ مِن سِجّيلٍ(4)
Dhe i gjuanin ata me gurë nga balta e gurëzuar!(4)
فَجَعَلَهُم كَعَصفٍ مَأكولٍ(5)
Dhe ata i bëri si gjeth i grimcuar (i përtypur)!(5)