Al-Falaq( الفلق)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ قُل أَعوذُ بِرَبِّ الفَلَقِ(1)
Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,(1)
مِن شَرِّ ما خَلَقَ(2)
Prej dëmit të çdo krijese, që Ai e krijoi.(2)
وَمِن شَرِّ غاسِقٍ إِذا وَقَبَ(3)
Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.(3)
وَمِن شَرِّ النَّفّٰثٰتِ فِى العُقَدِ(4)
Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.(4)
وَمِن شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ(5)
Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.(5)