Al-Buruj( البروج)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالسَّماءِ ذاتِ البُروجِ(1)
Pasha qiellin me plot yje,(1)
وَاليَومِ المَوعودِ(2)
Pasha ditën e premtuar,(2)
وَشاهِدٍ وَمَشهودٍ(3)
Pasha atë që dëshmon dhe atë që dëshmohet!(3)
قُتِلَ أَصحٰبُ الأُخدودِ(4)
Mallkuar qofshin ata të zotët e hendeqeve,(4)
النّارِ ذاتِ الوَقودِ(5)
Të zjarrit më plot lëndë djegëse,(5)
إِذ هُم عَلَيها قُعودٌ(6)
Kur ata rrinin ulur rreth tij,(6)
وَهُم عَلىٰ ما يَفعَلونَ بِالمُؤمِنينَ شُهودٌ(7)
Dhe dëshmonin atë që bënin me besimtarët.(7)
وَما نَقَموا مِنهُم إِلّا أَن يُؤمِنوا بِاللَّهِ العَزيزِ الحَميدِ(8)
E nuk patën pse t’i urrejë, përveç që e besuan All-llahun, ngadhënjyesin, të lavdëruarin,(8)
الَّذى لَهُ مُلكُ السَّمٰوٰتِ وَالأَرضِ ۚ وَاللَّهُ عَلىٰ كُلِّ شَيءٍ شَهيدٌ(9)
Të cilit i takon sundimi i qiejve e i tokës;, e All-llahu është dëshmitar i çdo sendi.(9)
إِنَّ الَّذينَ فَتَنُوا المُؤمِنينَ وَالمُؤمِنٰتِ ثُمَّ لَم يَتوبوا فَلَهُم عَذابُ جَهَنَّمَ وَلَهُم عَذابُ الحَريقِ(10)
Është i sigurt se ata që i sprovuan besimtarët dhe besimtaret dhe nuk u penduan; ata kanë dënimin e Xhehennemit dhe dënimin e djegies.(10)
إِنَّ الَّذينَ ءامَنوا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ لَهُم جَنّٰتٌ تَجرى مِن تَحتِهَا الأَنهٰرُ ۚ ذٰلِكَ الفَوزُ الكَبيرُ(11)
Ata që besuan dhe bënë vepra të mira, ata kanë Xhennete nën të cilët burojnë lumenj. e ai është suksesi më i madh.(11)
إِنَّ بَطشَ رَبِّكَ لَشَديدٌ(12)
Është e vërtetë se goditja e Zotit tënd është e fortë.(12)
إِنَّهُ هُوَ يُبدِئُ وَيُعيدُ(13)
Në të vërtetë, Ai është që e fillon (krijimin) dhe e rikthen.(13)
وَهُوَ الغَفورُ الوَدودُ(14)
Ai është që falë mëkatet, është i dashur.(14)
ذُو العَرشِ المَجيدُ(15)
Është i zoti i Arshit, të madhëruar!(15)
فَعّالٌ لِما يُريدُ(16)
E punon atë që dëshiron.(16)
هَل أَتىٰكَ حَديثُ الجُنودِ(17)
A të ka ardhur ty lajmi i ushtrive,(17)
فِرعَونَ وَثَمودَ(18)
Të faraonit dhe të Thmeudit?(18)
بَلِ الَّذينَ كَفَروا فى تَكذيبٍ(19)
Por, këta që mohuan (idhujtarët), vazhdojnë me gënjeshtër.(19)
وَاللَّهُ مِن وَرائِهِم مُحيطٌ(20)
Po All-llahu ata i ka rrethuar (nuk mund t’i shpëtojnë)!(20)
بَل هُوَ قُرءانٌ مَجيدٌ(21)
Përkundrazi, (ata që gënjejnë), ai është Kur’an i famshëm.(21)
فى لَوحٍ مَحفوظٍ(22)
Në një pllakë të ruajtur mirë (në Levhi Mahfudhë).(22)