Al-Alaq( العلق)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ اقرَأ بِاسمِ رَبِّكَ الَّذى خَلَقَ(1)
Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi.(1)
خَلَقَ الإِنسٰنَ مِن عَلَقٍ(2)
Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.(2)
اقرَأ وَرَبُّكَ الأَكرَمُ(3)
Lexo për Zotin tënd Bujar!(3)
الَّذى عَلَّمَ بِالقَلَمِ(4)
Është Ai që ua mësoi pendën.(4)
عَلَّمَ الإِنسٰنَ ما لَم يَعلَم(5)
Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.(5)
كَلّا إِنَّ الإِنسٰنَ لَيَطغىٰ(6)
Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufintë,(6)
أَن رَءاهُ استَغنىٰ(7)
Për shkak se e ndien veten të pavarur.(7)
إِنَّ إِلىٰ رَبِّكَ الرُّجعىٰ(8)
Po kthimi është vetëm te Zoti yt.(8)
أَرَءَيتَ الَّذى يَنهىٰ(9)
A më tregon atë që pengon,(9)
عَبدًا إِذا صَلّىٰ(10)
një rob kur ai falet?(10)
أَرَءَيتَ إِن كانَ عَلَى الهُدىٰ(11)
ç’mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?(11)
أَو أَمَرَ بِالتَّقوىٰ(12)
Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.(12)
أَرَءَيتَ إِن كَذَّبَ وَتَوَلّىٰ(13)
A më trego nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?(13)
أَلَم يَعلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرىٰ(14)
A nuk e di ai se All-llahu e sheh?(14)
كَلّا لَئِن لَم يَنتَهِ لَنَسفَعًا بِالنّاصِيَةِ(15)
Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.(15)
ناصِيَةٍ كٰذِبَةٍ خاطِئَةٍ(16)
Floku rrenacak, mëkatar.(16)
فَليَدعُ نادِيَهُ(17)
E ai le t’i thërret ata të vetët.(17)
سَنَدعُ الزَّبانِيَةَ(18)
Ne do t’i thërrasim zebanitë.(18)
كَلّا لا تُطِعهُ وَاسجُد وَاقتَرِب ۩(19)
Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.(19)