Al-A'la( الأعلى)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ سَبِّحِ اسمَ رَبِّكَ الأَعلَى(1)
Madhëroje emrin e Zotin tënd të Lartë!(1)
الَّذى خَلَقَ فَسَوّىٰ(2)
I cili krijoi dhe përsosi,(2)
وَالَّذى قَدَّرَ فَهَدىٰ(3)
Dhe i cili përcaktoi e orientoi,(3)
وَالَّذى أَخرَجَ المَرعىٰ(4)
Dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës;(4)
فَجَعَلَهُ غُثاءً أَحوىٰ(5)
E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.(5)
سَنُقرِئُكَ فَلا تَنسىٰ(6)
Ne do të lexojmë ty e nuk do të harrosh (Kur’anin).(6)
إِلّا ما شاءَ اللَّهُ ۚ إِنَّهُ يَعلَمُ الجَهرَ وَما يَخفىٰ(7)
Përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai e di të haptën e të fshehtën.(7)
وَنُيَسِّرُكَ لِليُسرىٰ(8)
Dhe Ne do ta lehtësojmë ty më të lehtën.(8)
فَذَكِّر إِن نَفَعَتِ الذِّكرىٰ(9)
Pra këshillo aty ku këshilla bën dobi.(9)
سَيَذَّكَّرُ مَن يَخشىٰ(10)
Do të këshillohet ai që ka frikë,(10)
وَيَتَجَنَّبُهَا الأَشقَى(11)
Ndërsa do të shmanget më i keqi,(11)
الَّذى يَصلَى النّارَ الكُبرىٰ(12)
I cili do të hyjë në zjarrin e madh.(12)
ثُمَّ لا يَموتُ فيها وَلا يَحيىٰ(13)
Pastaj nuk do të vdesë në të, por as nuk do të jetojë.(13)
قَد أَفلَحَ مَن تَزَكّىٰ(14)
Ka shpëtuar ai që është patruar.(14)
وَذَكَرَ اسمَ رَبِّهِ فَصَلّىٰ(15)
Që e përkujton emrin e Zotit të vet dhe falet.(15)
بَل تُؤثِرونَ الحَيوٰةَ الدُّنيا(16)
Po ju i jepni përparësi jetës së dunjasë,(16)
وَالءاخِرَةُ خَيرٌ وَأَبقىٰ(17)
Ndërsa ahireti (amshimi) është më i mirë dhe e përjetshëm.(17)
إِنَّ هٰذا لَفِى الصُّحُفِ الأولىٰ(18)
Vërtet kjo ishte në broshurat e lashta:(18)
صُحُفِ إِبرٰهيمَ وَموسىٰ(19)
në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.(19)