Adh-Dhuha( الضحى)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Sherif Ahmeti(Sherif Ahmeti)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالضُّحىٰ(1)
Pasha paraditën!(1)
وَالَّيلِ إِذا سَجىٰ(2)
Pasha natën kur shtrinë errësirën!(2)
ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَما قَلىٰ(3)
Zoti yt nuk të ka lënë, as nuk të ka përbuzur.(3)
وَلَلءاخِرَةُ خَيرٌ لَكَ مِنَ الأولىٰ(4)
Dhe se bota e ardhshme është shumë më e mirë për ty se e para.(4)
وَلَسَوفَ يُعطيكَ رَبُّكَ فَتَرضىٰ(5)
E Zoti yt do të jepë ty, e ti do të kënaqesh.(5)
أَلَم يَجِدكَ يَتيمًا فَـٔاوىٰ(6)
A nuk të gjeti ty jetim, e Ai të bëri vend (të dha përkrahje).(6)
وَوَجَدَكَ ضالًّا فَهَدىٰ(7)
Dhe të gjeti të paudhëzuar e Ai të udhëzojë.(7)
وَوَجَدَكَ عائِلًا فَأَغنىٰ(8)
dhe të gjeti të varfër, e Ai të begatoi.(8)
فَأَمَّا اليَتيمَ فَلا تَقهَر(9)
Pra, mos e përul jetimin!(9)
وَأَمَّا السّائِلَ فَلا تَنهَر(10)
As lypësin mos e përzë!(10)
وَأَمّا بِنِعمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّث(11)
E me të mirat që të dha Zoti yt, trego (udhëzo njerëz)!(11)