At-Tin( التين)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالتّينِ وَالزَّيتونِ(1)
Pasha fikun dhe ullirin,(1)
وَطورِ سينينَ(2)
Edhe Turi Sinanë,(2)
وَهٰذَا البَلَدِ الأَمينِ(3)
Edhe këtë vend të siguruar!(3)
لَقَد خَلَقنَا الإِنسٰنَ فى أَحسَنِ تَقويمٍ(4)
Ne e kemi krijuar njeriun në formën më të bukur,(4)
ثُمَّ رَدَدنٰهُ أَسفَلَ سٰفِلينَ(5)
Pastaj e shtyjmë në fund të fundit,(5)
إِلَّا الَّذينَ ءامَنوا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ فَلَهُم أَجرٌ غَيرُ مَمنونٍ(6)
Përveç atyre të cilët besojnë dhe bëjnë vepra të mira. Ata i pret shpërblim i vazhdueshëm.(6)
فَما يُكَذِّبُكَ بَعدُ بِالدّينِ(7)
E çka po të shtyn pra të përgënjeshtrosh botën tjetër?(7)
أَلَيسَ اللَّهُ بِأَحكَمِ الحٰكِمينَ(8)
A nuk është All-llahu më i drejti gjykatës?!(8)