At-Takathur( التكاثر)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَلهىٰكُمُ التَّكاثُرُ(1)
Ju preokupon shumimi i pasurisë,(1)
حَتّىٰ زُرتُمُ المَقابِرَ(2)
Derisa të shkoni në varre.(2)
كَلّا سَوفَ تَعلَمونَ(3)
Ani, do ta merrni vesh!(3)
ثُمَّ كَلّا سَوفَ تَعلَمونَ(4)
Edhe njëherë ani! Me siguri do ta dini!(4)
كَلّا لَو تَعلَمونَ عِلمَ اليَقينِ(5)
Po, si jo! Sikur ta dinit, me siguri dhe me bindje,(5)
لَتَرَوُنَّ الجَحيمَ(6)
Gjithsesi do ta shihni xhehennemin.(6)
ثُمَّ لَتَرَوُنَّها عَينَ اليَقينِ(7)
Edhe një herë, me siguri do shihni me të dy sytë!(7)
ثُمَّ لَتُسـَٔلُنَّ يَومَئِذٍ عَنِ النَّعيمِ(8)
Pastaj, atë ditë, do të pyetni patjetër për kënaqësitë.(8)