Ash-Shams( الشمس)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالشَّمسِ وَضُحىٰها(1)
Pasha diellin dhe shkëlqimin e tij,(1)
وَالقَمَرِ إِذا تَلىٰها(2)
Pasha hënën kur atë e ndjek,(2)
وَالنَّهارِ إِذا جَلّىٰها(3)
Pasha ditën kur ai shëndrit,(3)
وَالَّيلِ إِذا يَغشىٰها(4)
Pasha natën kur e kaplon,(4)
وَالسَّماءِ وَما بَنىٰها(5)
Pasha qiellin dhe gjithçka e ndërton,(5)
وَالأَرضِ وَما طَحىٰها(6)
Pasha tokën dhe atë çka e zgjeron.(6)
وَنَفسٍ وَما سَوّىٰها(7)
Pasha shpirtin dhe atë çka e lartëson!(7)
فَأَلهَمَها فُجورَها وَتَقوىٰها(8)
Ia bëri të ditur mospëruljen dhe devotshmërinë.(8)
قَد أَفلَحَ مَن زَكّىٰها(9)
Ka shpëtuar vetëm ai që atë e pastron.(9)
وَقَد خابَ مَن دَسّىٰها(10)
Ka mbaruar ai, i cili e deformon.(10)
كَذَّبَت ثَمودُ بِطَغوىٰها(11)
Themud përgënjeshtroi për shkak të tërbimt të tij,(11)
إِذِ انبَعَثَ أَشقىٰها(12)
Kur u ngrit një fatzi,(12)
فَقالَ لَهُم رَسولُ اللَّهِ ناقَةَ اللَّهِ وَسُقيٰها(13)
U tha atyre Profeti i All-llahut: “Lëreni deven e All-llahut edhe te rendi i ujit”.(13)
فَكَذَّبوهُ فَعَقَروها فَدَمدَمَ عَلَيهِم رَبُّهُم بِذَنبِهِم فَسَوّىٰها(14)
Por ata nuk i besuan por e prenë atë (deven), e Zoti i tyre, për shkak të mëkatit të tyre, i rrafshoi ata(14)
وَلا يَخافُ عُقبٰها(15)
Pa iu frikësuar pasojave të tij.(15)