Al-Zalzalah( الزلزلة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ إِذا زُلزِلَتِ الأَرضُ زِلزالَها(1)
Kur të dridhet toka me një të dridhur të fortë,(1)
وَأَخرَجَتِ الأَرضُ أَثقالَها(2)
Dhe toka ta hedhë barrët e veta,(2)
وَقالَ الإِنسٰنُ ما لَها(3)
E njeriu “ç’është kjo” kur të thërret?(3)
يَومَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخبارَها(4)
Atë ditë ajo dot ë rrëfejë fshehtësitë e veta,(4)
بِأَنَّ رَبَّكَ أَوحىٰ لَها(5)
Sepse e inspiron Zoti yt.(5)
يَومَئِذٍ يَصدُرُ النّاسُ أَشتاتًا لِيُرَوا أَعمٰلَهُم(6)
Atë ditë njerëzit do të paraqiten veç e veç, që t’u tregohen veprat e tyre;(6)
فَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَيرًا يَرَهُ(7)
Ai cili punon mirë sa grima, e sheh atë,(7)
وَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ(8)
Por edhe kush bën keq, qoftë sa grima, do ta shohë.(8)