Al-Sharh( الشرح)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَلَم نَشرَح لَكَ صَدرَكَ(1)
A nuk ta hapëm krahërorin tënd,(1)
وَوَضَعنا عَنكَ وِزرَكَ(2)
Dhe ta hoqëm ty barrën,(2)
الَّذى أَنقَضَ ظَهرَكَ(3)
E cila të rëndonte shpinën tënd,(3)
وَرَفَعنا لَكَ ذِكرَكَ(4)
Dhe kujtimin për ty lart e ngritëm?(4)
فَإِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا(5)
Nnë vështirësi me të vërtetë ka lehtësi(5)
إِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا(6)
Me siguri në vështirësi ka lehtësi!(6)
فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب(7)
E kur të jesh i lirë angazhohu me namaz,(7)
وَإِلىٰ رَبِّكَ فَارغَب(8)
Dhe vetëm Zotit tënd drejtoju!(8)