Al-Qari'a( القارعة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ القارِعَةُ(1)
Kijameti.(1)
مَا القارِعَةُ(2)
Ç’është Kijameti?(2)
وَما أَدرىٰكَ مَا القارِعَةُ(3)
Dhe çka është ajo që të njofton se ç’është kijameti?(3)
يَومَ يَكونُ النّاسُ كَالفَراشِ المَبثوثِ(4)
Atë ditë njerëzit do të jenë sikur fluturat e shpërndara,(4)
وَتَكونُ الجِبالُ كَالعِهنِ المَنفوشِ(5)
E malet të bëhen sikur lesh i shprishur(5)
فَأَمّا مَن ثَقُلَت مَوٰزينُهُ(6)
Sa për atë, veprat e të cilit çojnë peshë,(6)
فَهُوَ فى عيشَةٍ راضِيَةٍ(7)
Ai është i kënaqur në jetë,(7)
وَأَمّا مَن خَفَّت مَوٰزينُهُ(8)
Kurse ai, veprat e të cilit vijnë të lehta në terezi,(8)
فَأُمُّهُ هاوِيَةٌ(9)
Vendbanim do të kenë zjarrin.(9)
وَما أَدرىٰكَ ما هِيَه(10)
Ç’është ajo që ta sqaron se ç’është ky?(10)
نارٌ حامِيَةٌ(11)
Zjarr i këndellur!(11)