Al-Ma'un( الماعون)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَرَءَيتَ الَّذى يُكَذِّبُ بِالدّينِ(1)
A e pe atë i cili përgënjeshtron atë botë?(1)
فَذٰلِكَ الَّذى يَدُعُّ اليَتيمَ(2)
Po ai është i cili e refuzon ashpër bonjakun(2)
وَلا يَحُضُّ عَلىٰ طَعامِ المِسكينِ(3)
Dhe nuk e ndihmon të varfërin në ushqim.(3)
فَوَيلٌ لِلمُصَلّينَ(4)
Pra, të mjerët ata që kryejnë namazin,(4)
الَّذينَ هُم عَن صَلاتِهِم ساهونَ(5)
Por të cilët janë indiferentë në namazin e tyre,(5)
الَّذينَ هُم يُراءونَ(6)
Dhe të cilët vetëm eksponohen,(6)
وَيَمنَعونَ الماعونَ(7)
Dhe pengojnë dhënien e lëmoshës.(7)