Al-Lail( الليل)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالَّيلِ إِذا يَغشىٰ(1)
Pasha natën kur mbulon,(1)
وَالنَّهارِ إِذا تَجَلّىٰ(2)
Pasha ditën kur agon,(2)
وَما خَلَقَ الذَّكَرَ وَالأُنثىٰ(3)
Dhe çka e ka krijuar mashkullin dhe femrën.(3)
إِنَّ سَعيَكُم لَشَتّىٰ(4)
Mundi juaj, njëmend, është shumëfarësh.(4)
فَأَمّا مَن أَعطىٰ وَاتَّقىٰ(5)
Sa i përket atij që jep edhe ruhet.(5)
وَصَدَّقَ بِالحُسنىٰ(6)
Edhe e dëshmon më të bukurën,(6)
فَسَنُيَسِّرُهُ لِليُسرىٰ(7)
Atij do t’ia lehtësojmë (rrugën) për lehtësim,(7)
وَأَمّا مَن بَخِلَ وَاستَغنىٰ(8)
Kurse ai që koprracon dhe kërkon të pasurohet,(8)
وَكَذَّبَ بِالحُسنىٰ(9)
Dhe e përgënjeshtron të bukurën,(9)
فَسَنُيَسِّرُهُ لِلعُسرىٰ(10)
Atij do t’ia lehtësojmë (rrrugën) në vështërsi,(10)
وَما يُغنى عَنهُ مالُهُ إِذا تَرَدّىٰ(11)
Dhe pasuri e tij, kur të shkatërrohet, nuk do t’i bëjë dobi.(11)
إِنَّ عَلَينا لَلهُدىٰ(12)
Është detyrë jona të përudhim,(12)
وَإِنَّ لَنا لَلءاخِرَةَ وَالأولىٰ(13)
Dhe vetëm neve na takon ajo edhe kjo botë!(13)
فَأَنذَرتُكُم نارًا تَلَظّىٰ(14)
Prandaj u kam tërhequr vërejtjen me zjarr të këndellur,(14)
لا يَصلىٰها إِلَّا الأَشقَى(15)
Aty nuk digjet tjetërkush përveç fatziut,(15)
الَّذى كَذَّبَ وَتَوَلّىٰ(16)
Ai i cili mohon dhe kthen shpinënn.(16)
وَسَيُجَنَّبُهَا الأَتقَى(17)
Do të jetë larg tij ai i cili ruhet.(17)
الَّذى يُؤتى مالَهُ يَتَزَكّىٰ(18)
Ai i cili jep (sadakë) nga pasuria e vet, e pasurohet,(18)
وَما لِأَحَدٍ عِندَهُ مِن نِعمَةٍ تُجزىٰ(19)
Dhe jo atij prej të cilit do të shpërblehet me ndonjë dhunti,(19)
إِلَّا ابتِغاءَ وَجهِ رَبِّهِ الأَعلىٰ(20)
Por vetëm që të përfitojë afërsinë e Zotit të vet të lartmadhërishëm,(20)
وَلَسَوفَ يَرضىٰ(21)
Dhe ai, pa mëdyshje, do të kënaqet!(21)