Al-Humaza( الهُمَزَة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَيلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ(1)
Vaj halli për secilin shpifës – tallës,(1)
الَّذى جَمَعَ مالًا وَعَدَّدَهُ(2)
I cili grumbullon pasuri dhe e numron,(2)
يَحسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخلَدَهُ(3)
Dhe mendon se pasuria e tij do ta bëjë të pavdekshëm,(3)
كَلّا ۖ لَيُنبَذَنَّ فِى الحُطَمَةِ(4)
Po, si jo! Ai me siguri do të jetë i hudhur në xhehennem!(4)
وَما أَدرىٰكَ مَا الحُطَمَةُ(5)
Por a e di ti ç’është xhehennemi?(5)
نارُ اللَّهِ الموقَدَةُ(6)
Zjarr i këndellur i All-llahut,(6)
الَّتى تَطَّلِعُ عَلَى الأَفـِٔدَةِ(7)
I cili do të futet thellë dei në zemër.(7)
إِنَّها عَلَيهِم مُؤصَدَةٌ(8)
Ai mbi ta do të jetë i ngujuar,(8)
فى عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ(9)
Në një shtyllë të zgjatur.(9)