Al-Fil( الفيل)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ أَلَم تَرَ كَيفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصحٰبِ الفيلِ(1)
A nuk e ke parë se ç’bëri Zoti yt me poseduesit e elefantit?(1)
أَلَم يَجعَل كَيدَهُم فى تَضليلٍ(2)
A nuk e shndërroi dredhinë e tyre në dështim!(2)
وَأَرسَلَ عَلَيهِم طَيرًا أَبابيلَ(3)
Dhe dërgoi kundër tyre tufa zogjësh,(3)
تَرميهِم بِحِجارَةٍ مِن سِجّيلٍ(4)
Që i gjuani ata me njëfarë guri nga balta e pjekur,(4)
فَجَعَلَهُم كَعَصفٍ مَأكولٍ(5)
Dhe i bëri sikur një gjeth i brejtur!(5)