Al-Fatihah(الفاتحة)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ(1)
Në emër të All-llahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!(1)
الحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ العٰلَمينَ(2)
Lavdërimi është për All-llahun, Zot i botëravet,(2)
الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ(3)
Të Gjithmëshirshmin, Mëshirëplotin,(3)
مٰلِكِ يَومِ الدّينِ(4)
Sunduesin e ditës së gjykimit(4)
إِيّاكَ نَعبُدُ وَإِيّاكَ نَستَعينُ(5)
Vetëm Ty të adhurojmë, dhe vetëm nga Ti ndihmë kërkojmë,(5)
اهدِنَا الصِّرٰطَ المُستَقيمَ(6)
Drejtona në rrugën e drejtë,(6)
صِرٰطَ الَّذينَ أَنعَمتَ عَلَيهِم غَيرِ المَغضوبِ عَلَيهِم وَلَا الضّالّينَ(7)
Në rrugën e atyre, të cilët i bekove, jo të atyre që kanë merituar hidhërimin, e as të atyre që kanë humbur!(7)