Al-Alaq( العلق)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ اقرَأ بِاسمِ رَبِّكَ الَّذى خَلَقَ(1)
Lexo, në emër të Zotit tënd i cili të ka krijuar.(1)
خَلَقَ الإِنسٰنَ مِن عَلَقٍ(2)
Krijoi njeriun prej një rrëcke.(2)
اقرَأ وَرَبُّكَ الأَكرَمُ(3)
Lexo! Se është fisnik Zoti yt,(3)
الَّذى عَلَّمَ بِالقَلَمِ(4)
I cili e mësoi me pendë;(4)
عَلَّمَ الإِنسٰنَ ما لَم يَعلَم(5)
E mësoi njeirun çka nuk e kishte ditur.(5)
كَلّا إِنَّ الإِنسٰنَ لَيَطغىٰ(6)
Me të vërtetë njeriu është bukëshkelë!(6)
أَن رَءاهُ استَغنىٰ(7)
Sapo e ndien vetën të pasur,(7)
إِنَّ إِلىٰ رَبِّكَ الرُّجعىٰ(8)
Por do të kthehen tek Zoti yt.(8)
أَرَءَيتَ الَّذى يَنهىٰ(9)
A e pe atë që pengonte(9)
عَبدًا إِذا صَلّىٰ(10)
Një njeri deri sa po falej?(10)
أَرَءَيتَ إِن كانَ عَلَى الهُدىٰ(11)
Më trego: a është ai në rrugë të drejtë,(11)
أَو أَمَرَ بِالتَّقوىٰ(12)
Apo kërkon devotshmëri!(12)
أَرَءَيتَ إِن كَذَّبَ وَتَوَلّىٰ(13)
Tregom, nëse ai përgënjeshtron dhe kthen kryet anash(13)
أَلَم يَعلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرىٰ(14)
A nuk e di se All-llahu sheh?(14)
كَلّا لَئِن لَم يَنتَهِ لَنَسفَعًا بِالنّاصِيَةِ(15)
Po, si jo?! Nëse nuk heq dorë do ta zëmë për bishtaleci,(15)
ناصِيَةٍ كٰذِبَةٍ خاطِئَةٍ(16)
Bishtalecë të rrejshëm dhe të gabuar.(16)
فَليَدعُ نادِيَهُ(17)
Dhe ai le t’i thërret shokët e vet(17)
سَنَدعُ الزَّبانِيَةَ(18)
E Ne do të thërrasim zebanitë.(18)
كَلّا لا تُطِعهُ وَاسجُد وَاقتَرِب ۩(19)
Kurrsesi, ti mos iu nënshtro atij, por bënë sexhde dhe afroju Zotit tënd!(19)