Al-Adiyat( العاديات)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالعٰدِيٰتِ ضَبحًا(1)
Pasha kalorësinë që po tërfëllon,(1)
فَالمورِيٰتِ قَدحًا(2)
Edhe flakërimën e zjarrit që po veton(2)
فَالمُغيرٰتِ صُبحًا(3)
Dhe që në agim sulmon,(3)
فَأَثَرنَ بِهِ نَقعًا(4)
Dhe atëherë ngreh pluhur,(4)
فَوَسَطنَ بِهِ جَمعًا(5)
Dhe vërsulen së bashku në të,(5)
إِنَّ الإِنسٰنَ لِرَبِّهِ لَكَنودٌ(6)
Njeriu është, me të vërtetë, bukëshkelë ndaj Zotit të vet,(6)
وَإِنَّهُ عَلىٰ ذٰلِكَ لَشَهيدٌ(7)
Edhe vetë ai, pa dyshim, e dëshmon këtë,(7)
وَإِنَّهُ لِحُبِّ الخَيرِ لَشَديدٌ(8)
Edhe ai është i shtrënguar ngase e do pasurinë.(8)
۞ أَفَلا يَعلَمُ إِذا بُعثِرَ ما فِى القُبورِ(9)
Po a nuk e di se kur të ngjallen gjithë çka janë në varre,(9)
وَحُصِّلَ ما فِى الصُّدورِ(10)
Dhe të dalë në shesh çka ka në zemra,(10)
إِنَّ رَبَّهُم بِهِم يَومَئِذٍ لَخَبيرٌ(11)
Zoti i tyre, atë ditë, gjithsesi, do të jetë i informuar për ata.(11)