Al-A'la( الأعلى)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ سَبِّحِ اسمَ رَبِّكَ الأَعلَى(1)
Lartëso emrin e Zotit tënd të lartëmadhërishëm,(1)
الَّذى خَلَقَ فَسَوّىٰ(2)
I cili krijon dhe nivelizon çdo send,(2)
وَالَّذى قَدَّرَ فَهَدىٰ(3)
Dhe që cakton e udhëzon(3)
وَالَّذى أَخرَجَ المَرعىٰ(4)
Dhe i cili kultivon kullosa,(4)
فَجَعَلَهُ غُثاءً أَحوىٰ(5)
E pastaj i bën të thara, të nxira.(5)
سَنُقرِئُكَ فَلا تَنسىٰ(6)
Ty do të mësojmë të lexosh dhe nuk do të harrosh,(6)
إِلّا ما شاءَ اللَّهُ ۚ إِنَّهُ يَعلَمُ الجَهرَ وَما يَخفىٰ(7)
përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai me siguri di atë që shprehin haptazi edhe çka fshehin.(7)
وَنُيَسِّرُكَ لِليُسرىٰ(8)
Dhe ty do ta lehtësojmë çdo gjë,(8)
فَذَكِّر إِن نَفَعَتِ الذِّكرىٰ(9)
Prandaj ti këshillo se këshilla bën dobi!(9)
سَيَذَّكَّرُ مَن يَخشىٰ(10)
Do t’i bëjë dobi atij që frikësohet,(10)
وَيَتَجَنَّبُهَا الأَشقَى(11)
Kurse do t’i shmanget ai më i keqi,(11)
الَّذى يَصلَى النّارَ الكُبرىٰ(12)
I cili do të digjet në zjarr të madh,(12)
ثُمَّ لا يَموتُ فيها وَلا يَحيىٰ(13)
Dhe aty as do të vdes, as do të jetojë.(13)
قَد أَفلَحَ مَن تَزَكّىٰ(14)
Ka shpëtuar kush është pastruar,(14)
وَذَكَرَ اسمَ رَبِّهِ فَصَلّىٰ(15)
Dhe e përmend emrin e Zotit të vet dhe falet!(15)
بَل تُؤثِرونَ الحَيوٰةَ الدُّنيا(16)
Por ju më tepër duani jetën në këtë botë,(16)
وَالءاخِرَةُ خَيرٌ وَأَبقىٰ(17)
Kurse ajo botë është më e mirë dhe më e qëndrueshme.(17)
إِنَّ هٰذا لَفِى الصُّحُفِ الأولىٰ(18)
Këtë e keni me siguri edhe në broshurat e mëparshme,(18)
صُحُفِ إِبرٰهيمَ وَموسىٰ(19)
Në broshurat e Ibrahimit dhe Musait.(19)