Adh-Dhuha( الضحى)
Original,King Fahad Quran Complex(الأصلي,مجمع الملك فهد القرآن)
show/hide
Feti Mehdiu(Feti Mehdiu)
show/hide
بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالضُّحىٰ(1)
Pasha drekën!(1)
وَالَّيلِ إِذا سَجىٰ(2)
Edhe natën kur mbulon!(2)
ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَما قَلىٰ(3)
Zoti yt nuk të ka lënë pas dore dhe nuk të ka urrejtur;(3)
وَلَلءاخِرَةُ خَيرٌ لَكَ مِنَ الأولىٰ(4)
Bota e ardhshme është, njëmend, më e mirë për ty se kjo botë,(4)
وَلَسَوفَ يُعطيكَ رَبُّكَ فَتَرضىٰ(5)
Dhe Zoti yt me siguri do të japë ty, e do të jesh i kënaqur.(5)
أَلَم يَجِدكَ يَتيمًا فَـٔاوىٰ(6)
A nuk ishe bonjak, e ai të ofroi strehim?!(6)
وَوَجَدَكَ ضالًّا فَهَدىٰ(7)
Dhe ishe i humbur, e ai pra, të përudhi,(7)
وَوَجَدَكَ عائِلًا فَأَغنىٰ(8)
Ke qenë edhe i varfër, e të bëri të pasur.(8)
فَأَمَّا اليَتيمَ فَلا تَقهَر(9)
Prandaj bonjakun mos e nënçmo,(9)
وَأَمَّا السّائِلَ فَلا تَنهَر(10)
dhe lypsin mos e refuzo,(10)
وَأَمّا بِنِعمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّث(11)
Por për dhuntitë e Zotit tënd prediko!(11)